Restoranların Neden Web Sitesi Olması Gerekir ?

Aklınızda ortaya çıkabilecek bazı yaygın sorular şunlardır:

"Restoranımın bir web sitesine ihtiyacı yok! Kendimi zaten Zomato Yemek sepeti, Getir Yemek gibi bir çok sitelere kaydettim.

Kendi web sitem varsa, ne kadar iş üretebileceğim. Kendi web siteme sahip olmanın faydası nedir ? Yatırım Getirimi artırabilecek miyim? "

Saglamoglu.com 'un uzman ekibi şimdi tüm bu sorularınızın cevabı için aşağıdaki önerileri sunuyor.  

1. Marka Oluşturma

Rekabet her geçen gün artıyor üstelikte son yıllarda içinde bulunduğumuz pandemi şartlarında her gün rakiplerinizin önünden sıyrılmak ve öne çıkmak için mücadele ediyorsunuz. Müşterilerinize doğru kaliteyi sunmak için çok çalışıyorsunuz. Bu noktada bir web sitesinin sizin için yapacağı en önemli şeylerden birisi, kendinize bir marka adı yaratmaktır. Uzun vadede işletme standartlarını korumanız için ihtiyaç duyacağınız şey.

2. Müşterileriniz İçin Tek İletişim Noktası

Web sitesi, zamana bakılmaksızın müşterileriniz için tek bir iletişim noktası haline gelecektir. Restoranınız açık veya kapalı olabilir ancak web siteniz sizin için çalışmaya devam edecektir. Bir müşteri, restoranınız fiziksel olarak kapalıyken gece yarısı toplu olarak sipariş vermek isteyebilir, ancak web siteniz kesinlikle çalışır durumda olacaktır.  

3. Kendi müşterileriniz için ödeme yapmadığınızdan emin olun

Bunu anlayalım, müşteriniz sağladığınız kaliteye ikna oldu ve restoranınızın yemeklerini çok seviyor. Müşteri çevrimiçi sipariş vermek istiyor ancak bir web siteniz olmadığı için doğrudan yemek sepeti gibi aracı kurumlar üzerinden sipariş veriyor. Sizler bir işletmeci olarak, müşterinin size yemek sepeti gibi kanallardan geldiğine ikna olursunuz. Oysa mesele şu ki, müşteri sizi arıyordu, bu durumda yemek sepeti gibi kurumlar size bunu sağlamak için ekstra ücret/komisyon alacağı için kendi müşteriniz için ayrıca ödeme yapmak durumunda kalıyorsunuz. 24 saat içinde restoran web sitenizi nasıl kurabileceğinizi öğrenin  

4. Sadık müşterilerinizin rakiplerinize yönelmediğinden emin olun

Bir müşteri restoranınızı aradığında, yemek sepeti gibi aracı web siteleri sizinkine benzer restoranların bir listesini gösterir, müşterinin başka bir restorana yönlendirilmesi her zaman olmaz, ancak yine de müşterinin benzer restoranlardan herhangi birinden satın alma şansı vardır bu durumda kesin gelirinizi kaybettiniz, bu nedenle kendi işiniz için aracı web sitelerine güvenmek yerine kendi web sitenize sahip olmak kesinlikle çok önemlidir.

Marka oluşturma, web sitesi geliştirme, dijital pazarlama stratejilerini ve uygulamalarını kullanarak müşteri veritabanı yönetimi ve oluşturma hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? En detaylı Dijital Pazarlama Kursuna bizimle katılın.

5. Kendi sadakat ve elde tutma stratejinizi oluşturun

Rekabet agresiftir, sadık veya tekrar eden müşterileri için kendilerine özgü teklifleri vardır ve önümüzdeki yıllarda bu kesinlikle bir fark yaratacaktır, kendi web sitenize sahip olduğunuzda, tekrar müşterilerinizi yardımla memnun etmek için kendi stratejinizi tasarlayabilirsiniz. Nakit geri ödeme, sadakat puanları, cüzdanlar vb., bu iki amaca hizmet eder, müşterilerinizin ek avantajlar elde ettikçe size geri dönmelerini sağlar, ikincisi bu, edinme maliyetinizi oldukça düşürür, yeni müşteriler kazandırır.

6. Müşteri veritabanını yönetmek kolay

Aracı web siteleri, restoranınız için sahip oldukları veritabanını paylaşsalar da, tüm veritabanını paylaşabilir veya paylaşmayabilir, kendi web siteniz varsa, müşteri veritabanınız üzerinde tam kontrole sahip olursunuz, yeni teklifinizi paylaşmak sizin için ne kadar kolaydır. Diyelim ki bir yemek fuarı organizasyonuna katıldınız ve tüm mevcut müşterilerinizin katılmasını istiyorsanız, eğer veri tabanınız yanınızda varsa, tek yapmanız gereken kişiselleştirilmiş bir davetiye postası göndermek veya bir Facebook pazarlaması yapmak.

Yemek sepeti gibi aracı web sitelerini kullanmanın hiçbir zararı yoktur, ancak kendi web sitenize sahip olmak, toplayıcılardan yeni ve benzersiz müşteriler edinmenizi ve yalnızca yeni müşteriler edinmek için ödeme yapmanızı sağlar ve kendi web siteniz mevcut müşterilerinizi korumanıza yardımcı olur.

Yazılarımız DMCA.com Protection Status politikalarıyla korunmaktadır. Kaynak göstermeden izinsiz kullanımlar hakkında yasal işlemler başlatılacaktır.  Paylaşacak ilginç bir makaleniz / deneyiminiz / örnek olay incelemeniz varsa, lütfen editor@saglamoglu.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.