Pandemi Sürecinde 5G & WiFi6 Standartının Önemi

Pandemi Sürecinde 5G ve WiFi 6 Standartının Önemi

Salgın nedeniyle son birkaç yılda ülkenin büyük bir kısmı uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma sistemine geçmişken, artık internet ve Wi-Fi cihazlarının önemide oldukça arttı. Birçoğumuz şimdiye kadar evimizde güçlü bir Wi-Fi cihazına sahip olmanın öneminin farkında değildik, ancak bugün yaşadığımız dünyada internet ve kablosuz teknolojilerin günümüzde önemli bir rol oynadığı ortada. 

Devam eden pandemi, ev kültüründen çalışmanın yeni çağını başlattı ve uzunca bir süre daha şirket çalışanlarının evden çalışmasına izin vermeye devam edecek gibi duruyor. Piyasada bulunan mevcut Wi-Fi cihazları birden fazla cihazı aynı anda destekleyemiyor, bu da ağ tıkanıklığına, ilgili evlerdeki cihazlarda ağın yavaşlamasına ve sonuçta çalışanların verimliliğinin engellenmesine yol açıyor.

Pandemiden önce, ülkedeki tüm büyük operatörler 5G teknolojisine odaklanmıştı ve birçok kuruluş ve işletme, Türkiye'de 5G'ye hazır hale getirmek için teknolojiyi destekleyen cihazları piyasaya sürmeye başlamıştı ki hayatımıza yepyeni bir standart girdi, Wi-Fİ-6 standartlarından bahsediyorum.  

Wi-Fi 6 veya 802.11ax, 802.11 iletişim standardının en son sürümüdür. Güvenilir bağlantılara sahip daha yüksek Wi-Fi bağlantı hızlarına sahiptir, böylece içerikler arabelleğe alınmadan, daha hızlı indirmelerin keyfini çıkarabilir ve İnternet deneyimini yavaşlatmadan daha fazla akıllı ev cihazlarını eş zamanlı olarak kullanabilirsiniz. Wi-Fi 6 aynı zamanda daha iyi kapsama alanı sağlar ve daha da önemlisi, bir çok cihazı aynı anda idare edecek güce ve kapasiteye sahiptir.

Birçok şirket Cisco, Asus, NETGEAR, TP-Link vb. Wi-Fi 6 özellikli cihazları / donanımları piyasaya sürmeye başladıkları için şimdiden Wi-Fi pazarında bir avantaj kazanmaya başladılar. Apple, en son Wi-Fi standardını yani Wi-Fi 6'yı destekleyen iPhone 11 serisini piyasaya sürdü, bunun yanında Samsung da birkaç farklı modelini tanıttı. Piyasadaki en son Wi-Fi standardını da destekleyen cep telefonları wifi 6 ile etkinleştirildi.

Kısacası, şirketler yeni nesil Wi-Fi standardı için hazırlanmaya başladılar ve Wi-Fi 6 özellikli cihazları veya Wi-Fi 6'yı destekleyen cihazları piyasaya sürmeye başladılar. En yeni Wi-Fi standardı, genel İnternet deneyimi; daha hızlı ve çok daha verimlidir. 

 

Wi-Fi 6, MU-MIMO teknolojisi, Çoklu Kullanıcı Çoklu Giriş / Çoklu Çıkış kullandığından birden fazla cihazı idare etme özelliğine sahiptir. Bu, aynı anda birden fazla kanal ile konuşmak için birden fazla anten kullandığı anlamına gelir; bu, yönlendiricinin yalnızca birden fazla cihazla aynı anda konuşmasına değil, aynı zamanda bu cihazların aynı anda yanıt vermesine de izin verir.

Kablosuz ve ev İnternet sağlayıcıları, bir dizi artan kullanıcı evden çalıştığı için artan talep nedeniyle son birkaç ayda daha fazla hız sağlamaya başladı, ancak yalnızca İnternet hızını artırmak sorunu çözmez, bir kişinin karşılaştığı ortak sorun Wi-Fi bağlantısı, evlerinin belirli bölümlerinde optimum seviyelerde olmadığından, kullanıcıların bu ağ oluşturma zorluklarının üstesinden gelmek için iyi bir Wi-Fi'ye ihtiyacı vardır ve Wi-Fi 6 cihazları, bağlantının evin çeşitli yerlerine aktarılmasını sağlar. Wi-Fi 6 yatırımının avantajlarından yararlanmak için, standardın işlediği hıza karşılık gelen hızlı bir İnternet bağlantısının yanı sıra yeni standartla uyumlu kablosuz cihazlara sahip olmak gerekiyor.

İnternet dünyası her geçen gün değişiyor, her gün birçok teknoloji tanıtılıyor veya yükseltiliyor, Wi-Fi 6, daha hızlı bağlantı taleplerini karşılayan en yeni teknolojilerden biridir. İnternet altyapısıyla hepimiz evden çalışmaya haps olmuşken. Kuruluşlar evden çalışma fikrini benimsediğinden ve birçok kuruluş evden çalışma politikalarına yeşil ışık yaktıkları için uzun vadede üretkenliklerini artırmak için en son Wi-Fi teknolojilerine yatırım yapmalıdır.


Yazılarımız DMCA.com Protection Status politikalarıyla korunmaktadır. Kaynak göstermeden izinsiz kullanımlar hakkında yasal işlemler başlatılacaktır.  Paylaşacak ilginç bir makaleniz / deneyiminiz / örnek olay incelemeniz varsa, lütfen editor@saglamoglu.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.