Herkes için Kolay Tasarımın İpuçları

Küresel pazarda rekabet edebilmek için köklü bir marka adına ihtiyacınız var. Yeni kurulmuş bir firmaysanız, markalaşmanın ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Güçlü markalaşma için birinci sınıf görseller gereklidir. Zarif bir tasarım daha fazla ziyaretçiyi etkileyebilir ve onları işletmenizin web sitesine yönlendirebilir. Bir mağaza, reklam ajansı ve hatta bir güzellik salonu işletiyorsanız, markanız ancak çarpıcı tasarım ve görsel stratejileri uygulayarak başarıya ulaşabilir.

Kurum içi bir tasarımcınız veya marka uzmanınız olmasa bile endişelenmeyin, saglamoglu.com olarak herkes tarafından izlenebilecek bazı kolay tasarım ipuçlarını ve stratejileri paylaşmak istiyoruz.

 

İçindekiler    

1. Hazır Fotoğraflar O Kadar Havalı Değil!
2. Görüntüleri İçeriğe Göre Kullanın
3. Yerleşik kuruluşlara bakın

 

Hazır Fotoğraflar O Kadar Havalı Değil!

Stok fotoğraflarını ticari olarak kullanmakta bir sakınca yoktur, ancak içeriğiniz için aşırı ve alakasız görselleri kullanmaktan kaçının. İçerikten çok daha değerli olan, bir resim ve insanların önce resme, sonra içeriğe bakması yaygın bir psikolojidir. Dolayısıyla, içeriğiniz güncel ve havalı olsa bile, kötü seçilmiş bir resim her şeyi mahvedebilir. İyi seçilmiş bir resim her zaman önemlidir, bu nedenle doğru resimleri seçmek için kendinize zaman ayırın. Bir görseliniz varsa ve telifsiz olup olmadığına dair emin değilseniz, Google görsel araması yaparak ve resmin orijinal yazarını bulabilirsiniz.

İpucu: Küçük bir firmanın parçası olmanız durumunda, ekip arkadaşlarınızdan tavsiye alın veya ekibinizle bir araştırma yapın ve stok görüntüleri satın almaya giderken onların fikirlerini düşünün (hatta bir anket bile yapabilirsiniz).

 

Görüntüleri İçeriğe Göre Kullanın

Daha önce söylendiği gibi, görüntü seçimi yine çok önemli bir faktördür. Markanızın kimliğini koruyan görselleri her zaman eklemeniz / düzenlemeniz / değiştirmeniz gerekir. İnsanlar görsel etkilere hızlı tepki verir, Tasarım sürecini kullanıcının bakış açısıyla yürütün. Tüm tasarımların tutarlı olduğundan ve markanızı yansıttığından emin olun.

İpucu: Anahtar kelimeleri belirleyin ve bunları bir resme dönüştürün.

 

Yerleşik kuruluşlara bakın

Bazı tanınmış kuruluşları takip etmek ve incelemek gerçekten çok kolaydır. Tweetler, Facebook gönderileri ve Reklam afişleri gibi sosyal güncellemelerini düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun. Firmaların tasarım stratejilerini inceleyin ve nasıl görsel etki yarattıklarını inceleyin.

İpucu: Bu tür araştırma etkinlikleri için biraz zaman planlayın, aynı şekilde profesyonel web tasarımcısının dribble , deviantART vb. Portföyüne de göz atın.

Bunlar, herhangi birinin takip edebileceği basit tasarım ipuçlarından bazılarıdır. Etkili tasarım stratejisi için taktiklerinizi ve ipuçlarınızı bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.

 

Yazılarımız DMCA.com Protection Status politikalarıyla korunmaktadır. Kaynak göstermeden izinsiz kullanımlar hakkında yasal işlemler başlatılacaktır.  Paylaşacak ilginç bir makaleniz / deneyiminiz / örnek olay incelemeniz varsa, lütfen editor@saglamoglu.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.